“Gouden standaard voor beoordeling van Voedings en Hydratie toestand”

 

Om een goed beeld te krijgen van de actuele voedings- en hydratatie toestand van een patiënt, biedt GLNP Life Sciences  Bioelectrische Impedantie apparatuur aan, die gebruik maakt van Vector Analyse (BIVA).

BIVA staat dus voor Bioelectrische Impedantie Vector Analyse.

Deze apparatuur maakt voor de interpretatie van de meetresultaten met behulp van zeer geavanceerde  software, gebruik van de bioelectrische impedantie meting bij 18.000 gezonde mannen en vrouwen tussen de 15 en 85 jaar.

DE BIVA METHODE IS EEN “INNOVATIEVE METHODE VOOR EEN BETERE BEOORDELING VAN DE HYDRATIE EN VOEDING TOESTAND IN DE KLINIEK”

Deze niet invasieve, overal eenvoudig toepasbare meting, geeft binnen enkele minuten een goed reproduceerbare uitslag.

Het resultaat vormt een als zeer waardevol ervaren ondersteuning bij het beoordelen van de voedings-en hydratietoestand op diverse plaatsen in de kliniek maar ook poliklinisch en voor de diëtiste.

BIVA IN DE KLINIEK

De bepaling heeft zin,om latente, perifere vochtretentie, nog voordat dit zich uit in pitting oedeem, aan te tonen en i.h.a. om het vochtbeleid beter te kunnen monitoren ter vermijding van overvulling -en dehydratie.

De diëtiste en de arts op de pre-operatieve polikliniek kunnen een betrouwbaarder inschatting maken van de voedingstoestand bij patiënten.

Ook op de SEH biedt de BIVA-meting een ondersteuning als het onderscheiden van cardiale  en niet cardiale dyspnoe moeilijk is.

Het monitoren van voedingstoestand en vooral het vochtbeleid op de ICU en verpleegafdelingen vormt eveneens een waardevolle aanvulling, is eenvoudig en bovendien een geringe investering in tijd en kosten.

BIVA EN SPORT

De BIVA-meting biedt de Medicus en Fysiotherapeut van een Sportcentrum de mogelijkheid om  de actuele spierconditie en voedings- en hydratie van topsporters inzichtelijk te krijgen.

Vooral ook de mogelijkheid, om alle spiergroepen afzonderlijk, dus segmentaal, te kunnen beoordelen en het effect van training en voeding  daaraan af te lezen alsook het herstelpatroon bij spierletsel, wordt als een waardevolle aanvulling ervaren.

 

PRODUCTEN

De verschillende producten die wij op dit gebied kunnen aanbieden zijn:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *